ALBIN ELOWSON gillar långlopp och har kört de flesta av de svenska favoriterna. Om Hard Race Enduro i Lidköping säjer han:
”Grymt kul! En helt ny typ av tävling, ny terräng och hinder passar mig jättebra. Dessutom finns det prispengar att tävla om.”

 Albin började köra hemma i trädgården vid 4-års ålder, gick enduroskolan i Skövde och när han var i yngre tonåren började tävlandet på riktigt. Snabbt upp till stor cykel, resultaten började komma och det gick bra i SM.När Albin var 16 år fick han chansen tävla i 6-days, stort och mäktigt för en ung kille som inte hade varit utanför Sveriges gränser.Känslan för enduro växte sig starkare och 2012 gick han in i Youth Cup, VM för ungdom. Ett stort steg eftersom juniorerna åker samma krävande banor som förarna i stora VM. För Albins del blev det idel topplaceringar fram till 2014. På hemmaplan var 2013 och 2014 mycket bra år för Albin, två SM-guld som den yngste föraren genom tiderna och på en 125”, den minsta typen av tävlingscykel.Tyvärr kommer även olyckorna när man tillbringar så mycket tid på cykeln. 2014 fick han en skada som hade svårt att läka men trots det gjorde Albin debut på stor cykel 2015. Men ett trist år för en som bara vill tävla.2016 kom Albin tillbaka i VM-sammanhang och det var sjukt kul att vara tillbaka. Pallplatserna kom i slutet av säsongen med en total andra plats i mästerskapet.2017 började riktigt dåligt med en olycka, två tår som sprack(?), före VM-starten. Med två nyopererade tår låg han trots allt bra till i den första deltävlingen i Finland då olyckan var framme igen och han flög in i ett träd. Resultat: Sprucken lever och punkterad lunga. Mycket kritiskt läge efter den kraschen men endurokillar är av segt virke och Albin kom igen med en vinst i VM, topp 1 i de två senaste SM-tävlingarna och seger i Stångebro.

På Hovby Flygplats i Lidköping blir han verkligen att räkna med.
Albin är 22 år och bor i Värsås, utanför Skövde, och han tävlar på en Husqvarna 350.