Tycker Tobias Karlén, en av hemmaförarna.

Bilden är tagen av Andreas Jansson

Tobias är 17 är och bor på Kinnekulle.
Han tävlar på en Husqvarna TX125 

Vad tänkte du när du fick höra talas om en ny typ av endurotävling på hemmaplan?
Kul att det händer saker i hembygden, spännande att se hur man får ihop olika tävlingar mer än SM, lite fler långlopp.

du var med i gänget av lokala förare som kollade in planerad bansträckning på och runt flygfältet, vad tyckte du?
Jag tyckte det såg fint ut, det kan bli riktigt bra. Det känns som det är ett bra arrangemang för både förare och publik. Det går att få ett bra spår för oss förare och publiken har lätt för att följa med. Lyfter fram sporten på ett helt annat sätt.

Vad tror du om det här lite nyare endurotänket, med hinder som gör tävlingen jobbigare?
Det är bra. Det blir inte riktigt lika tjatigt eftersom hindersträckorna bryter av. Det blir inte bara sväng på sväng. Kul för publiken.Vad ser du som lätt och svårt för dig i den här typen av tävling?
Blandningen mellan gräs och asfalt blir kul och spännande, det känns inte som svårt. Det som kan bli svårt är om det finns typ hinder med vedklampar för det ser aldrig ser likadant ut och det ligger inte still. Snedställda stockar kan också vara luriga…….Finns det en framtid för tävlingar typ Hard Race Enduro och varför?
det tror jag för det är annorlunda mot andra varvlopp. Den ”lätta extremdelen” blandas med vanlig körning. Platsen är också bra, Hovby Flygplats, lätt för alla att hitta.

 Hur ser din karriär inom enduro ut just nu?
Just nu är det SM som gäller och Nomenberkåsan. I SM har jag gjort det bästa med tanke på skador jag har haft så jag känner mig nöjd men nästa år ska det bli bättre. Novemberkåsan är den stora utmaningen för mig, i år blir det premiär.Till sist, är det någon i startfältet som du inte tänker släppa förbi dig?
Jag tänker inte låta Albin Norrbin köra om mig den här gången. Han ska få en match……