Jimmy Nordh
45 år
It-chef på 24MX sedan 2013
Tävlar på KTM EXC300 TPI sedan ett par veckor

Hinner du verkligen kombinera ett krävande chefsjobb med att tävla i enduro?
Det är tufft men hjälper att få till träning. Vissa vill ha en fotboll för fötterna för att röra på sig och jag föredrar att sitta på en hoj. Sedan är det ett bra sätt att testa våra produkter.
Hur och när började du med enduro?
Det var när jag och en polare köpte MX till våra grabbar som frågan dök upp och någon rekommenderade Stångebroslaget som vi försökte oss på. Det var en katastrof, gamla crosshojar och vi som inte kunde köra tillsammans med regnblött Tofta var inte helt kul. Det var 2003.
Vilka långlopp brukar du köra och dina bästa placeringar?
Stångebro, Ränneslätt och GGN. Bästa är 36:a på GGN 2014 och 29:a på Ränneslätt 2015

Din styrka i körningen och vad måste du förbättra?
Min stora svaghet är att jag inte kör speciellt energisnålt men när jag hinner träna brukar min uthållighet bli bra och min styrka. Så när jag inte kör så mycket tappar jag på grund av det…….
Vad är tjusningen med enduro?
Jag gillar verkligen variationen som kommer med sporten och allra mest gillar jag när det blir inslag av lite mer bökiga hinder. Allra helst hard-enduro med hinder som utmanar en mentalt. Sedan är det som med många sporter att det är väldigt trevligt med gemenskapen som uppstår bland likasinnade.

Hur ser 24MX på enduro?
Vi älskar enduro, speciellt långlopp. Sverige är en fantastisk plats för alla som känner som vi. Vi har flera välarrangerade tävlingar och nu får vi ytterligare en.Hälften av våra kunder kör enduro och det är en gren som flertalet av våra ”mx-aktiva” på företaget utövar så det finns en nära koppling till sporten. Likaså har vi en hel del egna produkter som vi har tagit fram med denna koppling.
Det sägs att du är endurostjärnan på 24MX, stämmer det?
Det är inte mina ord men det är väl så att jag är snabbast i endurospåret på kontoret för tillfället, ”den som alla ska slå.”

Till sist, har du någon liten dröm om var du skulle vilja köra?
Jag gillade verkligen 24MX-Aléstrem som är en hardenduro tävling och Red Bull Romaniacs skulle vara kul att ta sig an när man har tid att träna tillräckligt för att det ska bli en upplevelse.